Groene curry van kip met Thaise aubergines, Thais basilicum en kokosmelk
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Probeer deze Kaeng Kiowan Kai, oftewel: Thaise groene curry van kip met kokos.
Voor 4 personen
- 1 l kokosmelk
- 6 el groene currypasta
- 8 koffielepels suiker
- 2 koffielepels zout
- 4 el vissaus
- 800 g kipfilet in stukken
- 8 grote groene Thaise aubergines in vier
- 40 kleine Thaise erwtaubergines
- 12 keffir-limoenblaadjes
- 4 bamboescheuten in frieten
- 40 blaadjes Thaise basilicum
- 4 rode Thaise chilipepertjes
Bereiding
- Verwarm de kokosmelk met 4 dl water. Doe er de currypasta bij en roer om. Voeg suiker, zout en vissaus toe en breng zacht aan de kook.
- Voeg de kip toe en 2 minuten later de aubergines, limoenblaadjes (waar de middennerf werd uitgetrokken om meer aroma los te maken) en bamboe.
- Laat 6 à 7 minuten zacht koken, doe er op het einde de Thais basilicum bij. Werk de Thaise groene curry af met reepjes fijngesneden chilipeper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier